Een verwijzing door een arts of jeugdteam is een vereiste om voor vergoeding door de gemeente in aanmerking te komen. Op het verwijsbriefje (huisarts) of de beschikking (jeugdteam) dient vermeld te worden of er sprake is van BGGZ of SGGZ en op welk gebied er zorgen zijn.
Na de aanmelding wordt een intakegesprek gehouden met ouders om kennis te maken. Er wordt gekeken naar de ernst van de problematiek, de complexiteit en of er mogelijk sprake is van een DSM-5-gerelateerde diagnose. De hulpvragen worden in kaart gebracht. Tevens wordt met elkaar bepaald of er sprake is van vergoede hulp en of BGGZ of SGGZ geïndiceerd is.
Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de problematiek. Wanneer de hulpvraag diagnostiek betreft, dan zal een ander traject afgesproken worden. Het is ons streven om het traject binnen de vergoede zorg af te ronden. Indien dit niet het geval is, dan wordt u hier als ouder van op de hoogte gebracht.
Indien een afspraak niet nagekomen wordt en deze niet op tijd afgezegd wordt, dan moet deze zelf betaald worden.
Dyslexie-onderzoeken en dyscalculie-onderzoeken alsmede op zichzelf staande intelligentieonderzoeken en (hoog)begaafdheidsonderzoeken worden niet vergoed door de gemeente.
Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.